WORK AND FAMILY IN "ETHOS OF THE POLISH ENTREPRENEUR 2014 - Kawińska, Martyna (Uniwersyteckie Czasopismo Socjologiczne, 2015)
Poniższy komunikat jest opisem jednego z modułów badania pracowni Polskiego Pomiaru Postaw i Wartości, Instytutu Socjologii Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, zrealizowanego w kwietniu 2014 r. pt. „Etos polskich przedsiębiorców 2014”. Dane pozyskano z losowej reprezentatywnej próby techniką CAWI. Celem badania było pozyskanie informacji dotyczących opinii i postaw przedsiębiorców wobec pracy, religii i rodziny.