I OGÓLNOPOLSKI KONGRES EWALUACJI – REFLEKSJE - Krupnik, Seweryn (Uniwersyteckie Czasopismo Socjologiczne, 2016)
Poniższe rozważania powstały w sposób wyjątkowo nieprofesjonalny: bez oparcia się na deklarowanych celach wydarzenia, wynikach ankiet ewaluacyjnych czy opiniach innych uczestników. Są po prostu subiektywnym spojrzeniem jednej z osób uczestniczących w tym przedsięwzięciu: ewaluatora, członka Polskiego Towarzystwa Ewaluacyjnego i wreszcie osoby prowadzącej warsztaty w ramach Kongresu. Mam nadzieję, że dla pozostałych uczestników będą inspiracją dla własnej refleksji. A dla osób, które nie mogły brać udziału w Kongresie, jedną z opinii pozwalających na wyrobienie sobie własnego zdania o tym wydarzeniu. Dla większej przejrzystości refleksje zostały przedstawione w podziale na cele, efekty i działania.