POSTAWY STUDENTÓW WOBEC STUDIÓW I STUDIOWANIA. RAPORT Z BADAŃ - Matuszewski, Paweł; Gac, Karol (Uniwersyteckie Czasopismo Socjologiczne, 2015)
W 2014 r. zespół młodych badaczy z Koła Naukowego Studentów Politologii Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie zrealizował pod kierownictwem doktora Pawła Matuszewskiego badania pn. Postawy studentów wobec studiów i studiowania. Projekt został zrealizowany na pełnej populacji studentów studiów stacjonarnych Instytutu Politologii UKSW (N = 463). Komunikat zawiera wybrane analizy, obejmujące motywy wyboru studiów, przekonania normatywne dotyczące celu studiów, nastawienia wobec studiów i studiowania oraz satysfakcję ze studiów.