Bezdomność warszawska – wykluczeni mieszkaniowo. Innowacyjna formuła pomocy mieszkaniowej – Społeczna Agencja Najmu - Olszak, Mariusz (Uniwersyteckie Czasopismo Socjologiczne, 2020)
W artykule zostanie opisane zjawisko bezdomności oraz pomoc osobom bezdomnym na przykładzie warszawskich instytucji. Oblicza wykluczenia mieszkaniowego, w tym bezdomności, będą ukazane poprzez osobiste narracje w wywiadach biograficznych osób bezdomnych. Artykuł przedstawia wnioski praktyczne z pilotażu jednego z programu pomocy mieszkaniowej, jakim jest innowacyjna Społeczna Agencja Najmu.