Misja rogacjonistów wśród emigrantów filipińskich w Polsce - Alcover, Tirso (Warszawskie Studia Pastoralne, 2025)
Artykuł dotyczy misji zgromadzenia Rogacjonistów Serca Pana Jezusa wśród Filipińczyków w Polsce. Ukazuje rzeczywistość wysiłków ich misji realizowanej tak, aby zachować duchowe aspekty i działania Filipińczyków mieszkających za granicą. Rogacjoniści są powołani do dzieła ewangelizacji i promocji ludzkiej, podążając śladami św. Hannibala Mary di Francia. Pomagają oni w Polsce również migrantom innych narodowości.