Wykluczenie społeczne osób niepełnosprawnych. Rys problematyki z perspektywy pastoralisty - Szostek, Błażej (Warszawskie Studia Pastoralne, 2017)
Artykuł porusza tematykę wykluczenia społecznego dotyczącego wielu grup społecznych. Niepełnosprawni dotknięci wykluczeniem społecznym powinni mieć zapewnione wsparcie ze strony Kościoła oraz instytucji państwowych.