Jan Paweł II - papież mediów - Łęcicki, Grzegorz (Warszawskie Studia Pastoralne, 2018)
Przypomnienie okoliczności i fenomenu wyboru Polaka na Stolicę Piotrową. Statystyka wielkiego pontyfikatu. Przedstawienie Jana Pawła II jako bohatera, a zarazem odbiorcy mediów, a także jako ewangelizatora i twórcy mediów oraz realizatora edukacji medialnej, nagradzanego i krytykowanego przez media.