Internet w misji formacyjnej Kościoła - Płatek, Paweł (Warszawskie Studia Pastoralne, 2019)
Artykuł w syntetyczny sposób ukazuje dialog formującego Kościoła z medium, jakim jest internet. Wyjaśnia pojęcie formowania oraz wskazuje na podstawowe założenia dla programów formacyjnych, dotyczących korzystania z mediów. Ponadto nakreślono problemy, z jakimi współczesny człowiek spotyka się, korzystając z sieci, a także ukazano odpowiedź Kościoła na te problemy w kontekście formowania. Praca zawiera również propozycje programów formacyjnych użytkowników internetu dla: dzieci, młodzieży, osób w podeszłym wieku oraz rodzin.