PROFESOR WIESŁAW MOSSAKOWSKI (1949–2021) I JEGO DOROBEK NAUKOWY - Sokala, Andrzej; Sobczyk, Marek (Zeszyty Prawnicze, 2023)
Artykuł ten poświęcony jest pamięci Profesora Wiesława Mossakowskiego, toruńskiego romanisty i kanonisty, zmarłego w 2021 r. Katedralni koledzy Profesora przedstawiają w nim Jego życiorys i dorobek naukowy, zarówno jako praktyka prawa, jak i pracownika nauki oraz dydaktyka. Oprócz opisu zainteresowań naukowych i publikacji Profesora praca zawiera osobiste wspomnienia autorów o Jego osobie.