KIM SĄ W XII TABLICACH ‘PROLETARII’, KIM ‘CAPITE CENSI’; KIM JEST TAKŻE ‘ADSIDUUS’ ORAZ JAKIE JEST ROZUMIENIA TEGO SŁOWA. AULUS GELLIUS, „NOCE ATTYCKIE” 16,10. TEKST – TŁUMACZENIE – KOMENTARZ - Zabłocki, Jan (Zeszyty Prawnicze, 2024)
.