Ogólnopolska Konferencja Naukowa X Lubelskie Sympozjum Rzymskiego Prawa Karnego „Kary prywatne i publiczne w prawie rzymskim” połączone z jubileuszem 80. rocznicy urodzin oraz 55-lecia pracy naukowej prof. dra hab. Marka Kuryłowicza (20 grudnia 2024 r., W - Jońca, Maciej (Zeszyty Prawnicze, 2025)
.