Frontinus, O akweduktach Miasta Rzymu Traktaty miernicze, pod red. A. Pikulskiej-Radomskiej i K. Tadajczyka, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2017, ss. 150 - Kamińska, Renata (Zeszyty Prawnicze, 2018)
Frontinus, O akweduktach Miasta Rzymu Traktaty miernicze, pod red. A. Pikulskiej-Radomskiej i K. Tadajczyka, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2017, ss. 150