ZAKOŃCZENIE NAJMU OKAZJONALNEGO I OPRÓŻNIENIE LOKALU - Mróz, Arkadiusz (Zeszyty Prawnicze, 2019)
Artykuł jest ostatnim z trzech artykułów prezentujących szczegółowe rozważania dotyczące konstrukcji najmu okazjonalnego lokalu oraz jej praktycznego znaczenia dla funkcjonowania rynku najmu lokali mieszkalnych w Polsce. W artykule przedstawiono rozważania dotyczące zakończenia najmu okazjonalnego i procedury opróżnienia lokalu (eksmisji byłego najemcy). W zakończeniu wskazano najważniejsze wnioski, podsumowujące rozważania zawarte we wszystkich trzech opracowaniach.