Marek Kuryłowicz, Rzymskie prawo oraz zwyczaje grobowe i pogrzebowe Studia i szkice, Wydawnictwo Werset, Lublin 2020, ISBN 978-83-65713-51-3, ss. 288. - Loska, Elżbieta (Zeszyty Prawnicze, 2020)
Marek Kuryłowicz, Rzymskie prawo oraz zwyczaje grobowe i pogrzebowe Studia i szkice, Wydawnictwo Werset, Lublin 2020, ISBN 978-83-65713-51-3, ss. 288.