WOKÓŁ PROBLEMATYKI NADUŻYCIA PRAWA PODMIOTOWEGO. Polemika z tezami książki Franciszka Longchamps de Bérier, Nadużycie prawa w świetle rzymskiego prawa prywatnego, Monografie Fundacji na rzecz Nauki Polskiej, Wrocław 2004, ss. 330 - Stępkowski, Aleksander (Zeszyty Prawnicze, 2017)
WOKÓŁ PROBLEMATYKI NADUŻYCIA PRAWA PODMIOTOWEGO. Polemika z tezami książki Franciszka Longchamps de Bérier, Nadużycie prawa w świetle rzymskiego prawa prywatnego, Monografie Fundacji na rzecz Nauki Polskiej, Wrocław 2004, ss. 330