NOWE UREGULOWANIA DOTYCZĄCE CZASU PRACY W SŁUŻBIE CYWILNEJ - Reda-Ciszewska, Anna (Zeszyty Prawnicze, 2025)
W ostatnim czasie ustawodawca zmienił przepisy dotyczące czasu pracy w służbie cywilnej. Wprowadzono nowe systemy czasu pracy oraz rekompensatę w formie wynagrodzenia za pracę w godzinach nadliczbowych. W artykule przeanalizowano i poddano ocenie nowe rozwiązania w zakresie czasu pracy wprowadzone do ustawy o służbie cywilnej.