KIM SĄ ‘PEDARI SENATORES’ I DLACZEGO SIĘ ICH TAK NAZYWA; A TAKŻE CO OZNACZAJĄ SŁOWA Z PRZECHODNIEGO EDYKTU KONSULÓW: ‘SENATOROWIE I CI, KTÓRYM WOLNO WYRAŻAĆ ZDANIE’ AULUS GELLIUS, NOCE ATTYCKIE 3,18 TEKST - TŁUMACZENIE - KOMENTARZ - Tarwacka, Anna (Zeszyty Prawnicze, 2018)
KIM SĄ ‘PEDARI SENATORES’ I DLACZEGO SIĘ ICH TAK NAZYWA; A TAKŻE CO OZNACZAJĄ SŁOWA Z PRZECHODNIEGO EDYKTU KONSULÓW: ‘SENATOROWIE I CI, KTÓRYM WOLNO WYRAŻAĆ ZDANIE’ AULUS GELLIUS, NOCE ATTYCKIE 3,18 TEKST - TŁUMACZENIE - KOMENTARZ