Historia o Tyberiuszu Grakchu, ojcu Grakchów, trybunie plebejskim, zaczerpnięta z roczników; oraz dekrety trybuńskie dosłownie przytoczone. Aulus Gellius, Noce Attyckie 6,19. Tekst-tłumaczenie-komentarz - Tarwacka, Anna (Zeszyty Prawnicze, 2020)
Historia o Tyberiuszu Grakchu, ojcu Grakchów, trybunie plebejskim, zaczerpnięta z roczników; oraz dekrety trybuńskie dosłownie przytoczone. Aulus Gellius, Noce Attyckie 6,19. Tekst-tłumaczenie-komentarz