Kapitał społeczny a religia. Od wspólnot tradycyjnych do sieciowych - Niesporek, Andrzej (Kultura Media Teologia, 2025)
W artykule omawia się różne sposoby definiowania pojęcia kapitału społecznego. Prezentuje związki kapitału społecznego i religii oraz analizuje pojęcia kapitału religijnego i duchowego. Analizuje miejsce i rolę kapitału religijnego w społeczeństwie informacyjnym.