Mediatyzacja w kontekście pojęcia biografii i narracji - perspektywa historyczna - Ostrowski, Marek Włodzimierz (Kultura Media Teologia, 2024)
Charakterystyczne dla współczesności procesy rozwoju mediów i ich wpływu na kulturę można określić mianem mediatyzacji. W artykule autor podejmuje próbę opisu tego postmodernistycznego stanu rzeczy, analizując zmiany w sposobie rozumienia pojęć ‘biografia’ i ‘narracja’.