Zakaz parkowania samochodów z instalacją LPG w garażach podziemnych - wybrane problemy - Porębska, Joanna („Młody Jurysta" Czasopismo Studentów i Doktorantów Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, 2019)
Niemal wszechobecny zakaz wjazdu pojazdów zasilanych LPG do garaży podziemnych w budynkach mieszkalnych, biurowcach i galeriach handlowych wynika głównie z przepisów technicznych zlokalizowanych w akcie prawnym o randze rozporządzenia. Przepisy te budzą wiele wątpliwości zarówno wśród zobowiązanych kierowców, jak i wśród właścicieli nieruchomości objętych zakazem. Autorka analizuje zasadność wprowadzanych ograniczeń i komplementarność uregulowania tego zagadnienia oraz formułuje postulaty de lege ferenda.