Świadkowie bierzmowania (kanony 892-893 §§ 1-2) - Pastuszko, Marian (Prawo Kanoniczne, 2006)
Confirmando, quantum fieri potest, adsit patrinus, cuius est curare ut confirmatus tamquam verus Christi testis se gerat, et obligationes eidem ihaerentes adimpleat (can. 892). Ut quis patrini munere fungatur, conditiones adimpleat oportet, de quibus in can. 874, seu 1. Ab ipso confirmando eiusve parentibus aut ab eo qui curam habet locum tenet aut his deficientibus, a parocho vel ministro sit designatus atque inntentionem habeat hoc munus adimolendi. 2. Decimum sextum aetatis annum expleverit. 3. Sit catholicus, et Santissimam Eucharistiam iam receperit, idemque vitam ducat fidei et muneri susciendo congruam. 4. Nulla poena canonica legitima irrogata vel declarata sit innodatus. 5. Non sit pater aut mater conirmandi. Expedit ut tamquam patrinus assumatur qui idem munus in bapstismo suscepit (kan. 893 § 2).