Pozycja proboszcza w prawie kodeksowym - Sztafrowski, Edward (Prawo Kanoniczne, 1992)
Codex nunc vigens, scilicet Codex Ioannis Pauli ll, iam secundus est in historia iuris ecclesiastici. In utroque Codice normae de parochis inveniuntur, attamen in secundo Codice ad mentem Vaticani II renovatae sunt. Hoc in articulo ad instar prooemii aspectus historicus huius institutionis appenditur. Deinde de parocho in Codice luris Canonici anno 1917 promulgato sermo est, scilicet de notione, de officio parochi, de functionibus eidem reservatis, ac de iuribus et obligationibus parochi. Latius de parocho ad mentem novi Codicis tractatur. Hac in parte primum de pleniore aspectu muneris parochi, in luce scilicet Vaticani II, de nova notione parochi, necnon de renovata eius stabilitate in officio, tractatur. Deinde de provisione canonica paroeciae, de obligationibus ac iuribus parochorum, de consiliis paroecialibus, de vacatione paroeciae, de administratore paroeciae et de pluribus sacerdotibus, quibus in solidum cura pastoralis committitur.