Trybunał metropolity : (uwagi o stosowaniu k. 1438 n.1 oraz 1441) - Sobański, Remigiusz (Prawo Kanoniczne, 1995)
Nonnuli metropolitae duos vicarios iudiciales constituerunt, unum pro causis in prima, alterum pro causis in secunda instantia agitatis. Alli quidem non duos vicarios nominarunt, sed ad causas in instantia appellationis disceptandas seorsum vicarium adiunctum. Quaestio ponitur an praxis talis can. 1420 § 1 et 1438 n. 1 conformis sit. Auctori ista minime placet.