Prawo naturalne wśród przesłanek myśli kanonistycznej ks. Mariana Żurowskiego - Sobański, Remigiusz (Prawo Kanoniczne, 1998)
Praesentatur lectio habita in sessione scientifica convocata Varsaviae die 8.12.1998 a Facultate Iuris Canonici Academiae Theologiae Catholicae et a Sectione „Bobolanum” Pontificiae Facultatis Theologicae in commemorationem 10. anniversarii obitus Mariani Żurowski, professoris utriusque Facultatis. Delineatur iter eius formationis canonisticae, evolutae temporis praeparationis et laborum Concilii. Analisi subiciuntur scripta professoris fundamenta iuris canonici spectantes ad momentum iuris naturalis illic ab auctore perspectum enucleandum. Thema tamen principale et fructuosum in opere scientifico defuncti professoris iura innata hominis et christifidelis se ostendunt. Iura haec tuto tamquam habitus mentalis eius censeri possunt. Concluditur constatatione iuxta Marianum Żurowski hominem subiectum iurium nux omnis discursus de iure naturali esse.