Prawo kościelne a prawo świeckie - Sobański, Remigiusz (Prawo Kanoniczne, 1987)
Praesentatur versio palona praelectionis die 14.5.1986 in Universitate Tubingensi occasione symposii „Fides Christiana et cultura” habitae. Textus originalis in Archiv für katholisches Kirchenrecht publicatur. Thesis principalis praelectionis haec est: Ratio autonomiae independentiaeque iuris ecclesialis in nova iustitia revelata et ab christifidelibus in praxim ducenda invenitur. Ideae iuris basim dialogi ius ecclesiale inter et ius profanum evolvendi praebent.