Czas trwania nowicjatu - Kałowski, Julian (Prawo Kanoniczne, 1988)
In hoc articulo monstratur in historia institutorum vitae religiosae spatium nowitiatus durandi multimodis m utatum fudisse. Peculiari modo pertractatae sunt eae normae legis, quae ad hanc qaestionem pertinent quaeque in Codice Iuris Canonici anno 1917 promulgate, instructione Renovationis causam die 6 mensis ianuarii 1969 a Congregatione pro Reiigiosis eit Institutiis Saeculaniibus typis expressa necnon in Codice Iuris Canonici anno 1983 promulgate inveniuntur. In nostra disceptaitione etiam analisis noarmarum, quae in supralaudatis actis editae sunt peragitur atque nonnullae quaestiones agituntur, quae ex operis nostri proposito oriuntur.