Reforma Kongregacji św. Oficjum - Pieronek, Tadeusz (Prawo Kanoniczne, 1968)
Auctor in primis indicat praecipua documenta Romanorum P ontificum, constitutionem atque historiam primae Congregationis Romanae spectantia. Deinde, ex actis antepreparatoriis Concilii Oecumenici Vaticani II, re fe rt vota Episcoporum ac Universitatibus Catholicis, quae opportunas mutationes denominationis, stru ctu ra e et procedurae S. Congregationis S. Officii, ob diversas rationes, postulaverunt. In fine demonstrat, quomodo proposita hac in ma teria ex toto orbe Catholico allata, in laboribus Concilii, praesertim tamen in activitate legislative pap. Pauli VI, sc. in Motu Proprio Integrae servandae, in Motu P ro prio Pro comperto sane, et in Constitutione Apostolica Regimini Ecclesiae universae, solutionem hodiernis necessitatibus accommodatam in venerunt.