Reforma kanonicznego prawa procesowego po Soborze Watykańskim II - Pieronek, Tadeusz (Prawo Kanoniczne, 1971)
Reformatio iuris processuałis canonici quamvis usque adhuc non integra, vim suaim habet ob non paucas mutationes normarum Codicis, quae in nova legislatione inveniuntur. Auctor tractat: 1) de Sacra Romana Rota et de extensione eius competentiae ad amnes causas matrimoniales in tota Ecclesia; 2) de n atura , stru c tu ra iuridlca, modo procedendi et competentia primae et secundae Sectionis Signaturae Apostolicae, iuxta praescripta Const. Apost. Pauli pp. VI Regimini Ecclesiae universae de die 15 augusti a. 1967 atque ea quae in Normis specialibus pro Tribunali Signaturae Apostolicae die 25 martii a. 1968 editis continentur; 3) de modo procedendi apud S. Congregationem de Doctrina Fidei, Litt. Apost. Pauli pp. VI Integrae servandae, motu proprio datas die 7 decembis a. 1965 et per Const. Apost. Regimini confirmatam; 4) de principiis quae dirigunt processum beatificationds Servorum Dei et canonizationis Beatorum, trad itis in Const. Apost. P auli pp. VI Sanctitas clarior de die 19 m a rtii a. 1969; 5) dd modo procedendi in remotione e t tran slatio n e parochorum ad mentem Litt. Apost. Pauli pp. VI Ecclesiae Sanctae de die 6 augusti a. 1966.