Działalność ustawodawcza Pap. Pawła VI - Sztafrowski, Edward (Prawo Kanoniczne, 1979)
Index m ateriae: Prooem ium . I. De personis 1. Novae form ae activitatis collegialis Episcoporum 2. De Collegio C ardinalium 3. Renovatio Curiae Romanae 4. Aliae modificationes in librum II CIC (De personis) introductae II. De rebus 1. De m unere docendi in Ecclesia 2. De m unere sanctificandi in Ecclesia. III. De pröcessibus ecclesiasticis. IV. De poenis ecclesiasticis. Conclusio. Pro com perto sane est quod activitas legislativa Papae f.r. P auli VI, qui olim etiam laurea in iure canonico ornatus erat, latissim e patebat resque m axim i m om enti attigit. A nim advertendum enim est quod adiuncta quibus ista activitas progrediebatur omnino singularia fuerunt. Ipse Papa ad felicem exitum Concilium V aticanum II, a suo Decessore f.r. P apa Ioanne X X III inchoatum , adduxit. U t bene notum est, Concilium, quam vis codificationem novae legis sibi non proposuisset, multa tarnen hac in m ateria postulata et décréta praebuit, quae proxim e in praxi exsequenda erant. His in adiunctis docum enta legislationis postconciliariae — causa de qua supra édita — viam codificationis seu renovationis Codicis Iuris Canonici p arav eru n t et propterea partialis codificatio recte vocari possunt. Si agitur de divisione m ateriae huius articuli, auctor ordinem rerum , qui in Codice nunc vigenti servatur, in genere sequitur, nonnullis tarnen m odificationibus introductis (v.g. in libro III —de rebus). Im possib l e erat totam legislationem a P apa Paulo VI et ex eius auctoritate a Curia Romana susceptam , hic praebere. Hac de causa nonnulla docum enta huius legislationis omnino praeterm issa sunt, ex. gr. ad A nnum Iubilaeum (1975) pertinentia. Auctor proposuit sibi benevolum lectorem circa activitatem legislativam P auli VI im prim is certiorem facere. Nonnullis tam en in casibus eliam notificationes adductae sunt. Iam nunc fate ri possumus, quod f.r. Papa P aulus VI inter magnos legislatores ecclesiasticos adnum erari debet. A ddendum est denique quod sicut in prim is annis currentis saeculi S. Pius X P apa initium codificationis Codicis Iuris Canonici dedit et m agnam eius partem praeparavit, ita nunc P aulus VI m agnam p a rtem renovationis huius Codicis ad felicem finem adduxit.