Konferencje wyższych przełożonych zakonów w Polsce : (powstanie i organizacja) - Bar, Joachim Roman (Prawo Kanoniczne, 1980)
In P olonia duae con ferentiae existu n t, religiosorum atque religiosarum . C onferentia superiorum m aiorum religiosorum de facto m ense decem bri 1948 a. orta est, non erat per m ultos annos canonice erecta. M ense ianuario 1957 a. m elius interne ordinata est, quia consilium directivum a P rim ate P olon iae statutum est, v i facultatum a S. Sede ei tributarum . D ie vero 30 X I 1963 a. con feren tia religiosorum canonice erecta est a S. C ongregatione pro R elig. A nno 1975 iterum statuta paulisper correcta sunt. Superiorissae religiosae in P olonia de facto sim ul conveniebant iam ab anno 1947 et com m unem activitatem pro vAta religiosa renovanda evolvebant. A nno 1950 P rim as P oloniae in Secretaria sua aliquod officiu m pro religioisis ordinavit. O fficium istuid superiorissas religiosas bis in ainino insim ul convocabat, varia, studia et collatoorationem religiosarum prom ovebat, activitatem pastorałem ordinabat atque form ationi religiosarum adiutricem m anum dabat. Anno 1960 consilium directivum ex superiorissis com positum a Prim ate P oloniae nom inatum est. Hoc modo conferentia religiosarum de facto existeb at et suam activitatem évolvebat. D einde die 22 X 1970 a. canonice erecta ' est a S. Congregatione pro R elig. et Imst. Saec. Interna structura atque modus agendi am barum conferentiarum in Polonia vald e sim ilis est. A dest consilium directivum , adunatio p lenaria (bis in anno), com m issiones. Cooperatio superiorum atque superiorissarum religionum in P olonia iam per 30 annos m ultos fructus attulit, praesertim in cam po ren ovationis v ita e religiosae, form ationis, apostolatus.