Przesłanki nierozwiązalności małżeństwa - Pawluk, Tadeusz (Prawo Kanoniczne, 1983)
F irm itas ac indissolubilitas vitae coniugalis variis in n ititu r rationibus seu m otivis. M otiva haec proveniunt ex naturalis aequitatis principio, ex revelatione divina, ex traditione Christiana, ex M agisterio Ecclesiae, imrno, in quodam saltem gradu, -ex legislatione civili. Quibus motivis uti debent omnes, qui obligatione ten en tu r curandi ut status maitrimonialis in .spiritu chnistiano servetur et in perfectionem progrediatur. F undam entum enim pram otionis m atrim onii et fam iliae est uniitas ac indissolubilitas icommuniitatis coniugalis. Ipsi coniuges per suum fidelem am orem fiant .testes suae vacationis ad vitam in perenni fidelitate et amore.