Formacja kanonistyczna w seminariach duchownych - Pawluk, Tadeusz (Prawo Kanoniczne, 1984)
Iuxta novum Codicem Iuris Caoonici institute) doettinalŁs iuridica in Seminario Maiore adnumeranda est inter necessarias. Ius canonicum ita tradatur, ut futurus sacerdos sibi appropriet eius principia et normas in usum vitae pastoralis. Insuper i t a . alumni edoceantur, ut et ipsi ad quaestiones iuridicas aptis investigationibus propriis et scientifica methodo examinandas habiles fiant. Alumnorum in Seminario Maiore formatio spiritualis necnon institutio pastoralis et doctrinalis harmonice componantur.