Wychowanie duszpasterskie w seminariach duchownych w świetle nowego Kodeksu Prawa Kanonicznego - Pawluk, Tadeusz (Prawo Kanoniczne, 1985)
Distiinguitur imstitutio pastonalis fadlLrecta et iinistitutio strlicte pasłoraliis. Licet umivarsa alum norum tai sem inario formatiflo pastorałem finem persaquatur, imstitutio stricte paistoralis im eodem ordimetur, qua alum ni principia et artes addiscant quae, attentis quoque loci ac tem - poris necessitatibus, ad minister,iium Dei populum docendi, samictifiicandi et regandi exercandum pertineamt. U t apostolatus exereiemdi artem in opere ipso etiiam addiiscamt, alum ni, studiiorum curariculo decurrente, praesertim vero üeriarum tem pore, praxi pastorali iniffiemtur per opportunas, sub m oderam ine sem per sacerdotis periti, exerditatiomes. Post expletum studiiorum curriculum , diaconus per tempuis congruum , ab Episoopo vel a Superiiiore m aiore com petenti defimiemdum, in cura pastorali partem habeat, diaoonalem exercans ordinem , amtequiam ad presbyteratum prom oveatur.