Report on the Academic Conference: "The Faculty of Canon Law at Cardinal Stefan Wyszyński University in Warsaw (1999–2024)" - Sacher, Andrzej (Prawo Kanoniczne, 2025)
W dniu 20 maja 2025 roku w auli muzycznej w Kampusie Dewajtis Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie odbyła się Konferencja Naukowa pt. „Wydział Prawa Kanonicznego na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie (1999-2024)”. To wydarzenie naukowe wpisane było w obchody 25-lecia istnienia UKSW, będącego spadkobiercą dawnej Akademii Teologii Katolickiej w Warszawie. Na obu tych uczelniach wyższych istniał i nadal istnieje Wydział Prawa Kanonicznego, którego początki sięgają początków ATK, czyli listopada 1954 roku.