Kuria diecezjalna Biskupa Rzymskiego - Sztafrowski, Edward (Prawo Kanoniczne, 1990)
In prima parte huius articuli auctor de genesi huius institutionis seu de aspectu historico tractat, scilicet: 1. De institutione Vicariatus Urbis, 2. De prima reorganizatione Vicaniatus, 3. De Vicariatu in luce statutorum Primae Synodi Romanae (1960). 4. De prima renovatione conciliari Vicariatus (1966). In parte secunda de hodierna structura et competentia Vicariatus sermo est. Hac in materia fontes iuridici imprimis haec sunt: Constitutio Apostolica Pp. Pauli VI Vicariae potestatis (1977), Regolamento del Vicariato di Roma (1983) et motu proprio Pp loannis Pauli II Sollicita cura (1987). En quaestiones in hac parte propositae: 1. Normae generales renovationis. 2. Generalis ordinatio dioecesis. 3. Personae in Vicariatu. 4. Competentiae singulorum dicasteriorum. In teria parte de Vicario Generali Civitatis Vaticanae tractatur.