Recepcja norm prawa powszechnego o szafarzu sakramentu chrztu świętego w prawie partykularnym wybranych synodów diecezjalnych w Polsce - Wenz, Wiesław (Prawo Kanoniczne, 2006)
Receptio normarum iuris universalis in statutis nonnullarum synodorum Anni Iubilaei in Polonia quoad officia ministrorum Sancti Baptismi legislatores particulares debitam curam fidei tutelae fundamentarum praescriptionum Legislatoris Universalis monstavisse clare confirmant. Ius universale sacerdotes pastores canonicos ministros sollemni celebrationis primi sacramenti sanctae fidei vidit. Tamen legislatores synodales suis in statutis consuetudines et practicas locales servaverunt, quae normis iuris universalis non contradicunt.