Co dalej ze ślubami cywilnymi w Polsce? - Pawluk, Tadeusz (Prawo Kanoniczne, 1991)
Matrimonia civilia hodie in Polonia non necessarie ineuntur, ut olim, ante nuptias canonicas, manent tamen obligatoria. Auctor quaerens rationes ad rite reformandum hodiernum ius matrimoniale est familiare polonicum prae oculis habet imprimis praescriptum can. 1059 et doctrinam Concilii Vaticani II de matrimonii et familiae promotione ab omnibus curanda.