Parafia w hierarchicznej strukturze Kościoła - Sztafrowski, Edward (Prawo Kanoniczne, 1991)
Quaestio de paroecia maxime cum quaestione de parocho, eiusdem pastore, coniugitur. Hac de causa auctores ambae quaestiones saepe simul tractant. Codex iuris canonici anno 1917 promulgatus de paroecia singulariter in uno loco non agit. Codex tamen Ioannis Pauli II materiam ad proeciam pertientem uno in loco collegit, scilicet in parte secunda Libri II Codicis (De Populo Dei), sectione secunda eiusdem partis, in capite VI tituli III. In hoc capite De paroeciis, de parochis et de vicariis paroecialibus sermo est. Normae de paroecia in quattuor canonibus expositae sunt. Hoc in articulo sequentes hae quaestiones particulares de paroecia proponuntur: I. Notio et divisio paroeciae: 1° in iure antiquo et 2° in iure conciliari; II. Genesis et evolutio paroeciae: 1° Genesis et evolutio paroeciae usque ad Codicem iuris canonici 1917 a. et 2° Paroecia in primo Codice iuris canonici; III. Renovatae normae ad paroeciam pertinentes: 1° Locus paroeciae in Codice Ioannis Pauli II, 2° erectio paroeciae, suppressio necnon innovationes, 3° iura paroeciae et 4° unio paroeciae cum persona iuridica.