Posługa szafarza sakramentu pokuty i pojednania w szczególnych okolicznościach : (kanony: 976, 977 i 982) - Pastuszko, Marian (Prawo Kanoniczne, 1995)
In hod articulo proemium, tres partes et conclusio habentur. In proemio auctor dicit eum de canonibus 976, 977 et 982 Codicis Juris Canonici a Papa Joanne Paulo II promulgati tractat. 1. Ad normam can. 976 quilibet sacerdos quoslibet fideles in periculo mortis versantes valide et licite absolvat a quibusvis censuris et peccatis. 2. Juxta can. 977 absolutio complicis in peccato contra sextum Decalogi praeceptum in ordinariis circumstantiis seu extra periculum mortis complicis invalida est, valida autem in periculo mortis complicis. 3. Secundum can. 982 fidelis confitens se falso confessarium innocentem de crimine sollicitationis ad peccatum contra sextum Decalogi praeceptum absolvi nequit ante formalem retractationem falsae denuntiationis. In conclusione canones 976.977 et 982 Codicis luris Canonici Papae Joannis - Pauli II simpliciores et mitiores esse quam canones 882. 884 et 904 Codicis luris Canonici Papae Benedicti XV. auctor dicit.