Chrześcijanin jako penitent (kanony 987-991) - Pastuszko, Marian (Prawo Kanoniczne, 1996)
In articulo proemium quinque partes, conclusio et argumentum lingua latina exaratum habentur. In proemio duo auctor dicit, nempe: I. Thema huius articuli canones 987-991 Codicis Juris Canonici Papae Joannis Pauli II sunt. II. Canones 718 et 719 Codicis Canonum Ecclesiarum orientalium breviter exponuntur. Ad 1. Ad normam can. 987 omnis christifidelis qui peccatum grave post baptismum commisit, ad Deum convertere et Sacramentum Paenitentuiae seu Reconciliationis percipere debet. Dedispositione paenitentis eius examen conscientiae seu revisio propriae vitae, dolor de peccatis commissisindividualis confessio peccatorum legitimo ministro facta et impletio satisfactionis in paenitentem imposita, dicit. Ad 2. Omnis christifidelis obligatur in canone 988 §§ 1-2 in specie et in numero confitendi in confessione individuali peccata gravia post baptismum perpetrata. Ad 3. Omnis christifidelis in can 989 obligatur peccata gravia saltem semel in anno fideliter confitendi. Ad 4. In can. 990 ius paenitenti datur peccata confitendi per interpretem. Ad 5. Secundum can. 991 christifidelis ius habet eligere confessarium etiam alius ritus dummodo legitime approbatum. In fine effectus Sacramenti paenitentiae exponuntur in puncto primo et in altero puncto studia de Sacramento paenitentiae seu Reconciliationis eiusdem auctoris benevoli Lectori commendantur.