Profanacja Eucharystii według karnego ustawodawstwa kanonicznego i polskiego prawa karnego - Syryjczyk, Jerzy (Prawo Kanoniczne, 1986)
In articulo thesis statuitur et propugnatur, quod in iure poenali canonico profanatio Eucharistiae uti sacrilegium semper habehatur. Aestimatio illa in iure canonico antiquo vigebatur et in novo Codice Iuris Canononici anno 1983 promulgate, in can. 1367, receptum est. In iure poenali Romano, profanatio de qua agitur, etiam ad crimina sacrilegii praefinebat (C. Th. 16, 2, 31 = C. J. 1, 3, 10). Codex poenalas Reipublicae Poloniae ex anno 1932 hoc delictum inter violationes rerum ad cultum divinum pertinentium adnumerabat (art 173). Codex poenalis polonicus autem anno 1969 promulgatus crimen hoc uti violatio affectuum ad cultum sacrum pertinentium tractabatur (art. 198).