Skrócone postępowanie apelacyjne w kanonicznym procesie o nieważność małżeństwa - Ciesielski, Stefan (Prawo Kanoniczne, 1988)
Hoc in articulo disceptatur de praescripto can. 1682, § 2. Selectae sunt tres qiuaestiones: 1) de genesi procedurae summariae apud tribunal secundae instantiae in causis nullitatis matrimonii, 2) de ipsa procedura necnon 3) de tribunalis appellationis decreto confirmanti sententiam pro nullitate matrimonili in primo iudicii gradu prolatam.