Ewolucja pojęcia zdolności do zawarcia małżeństwa w świetle wyroków rotalnych bieżącego stulecia - Kosowicz, Stanisław (Prawo Kanoniczne, 1988)
Articuluis evolutionem faetam ultimis decenniis rotalis jurisprudentiae in santentiiis nullitatis matrimonii nobis ostendit. Medica scientia adiuvante nonnullae causae directe vel indirecte mullitatem contractorum matrimoniorum causantes palam ostendebatur. Quaestiones hoc in articulo tactas, hodiernis temporibus specialiter actuales et valide difficiles ad dandas certas sententias in causis particularibus esse. Inddcationes ad iudicandas analogicas causas in semtenltiiis Trdibunalis Ecclesiastici — hoc est Rotae Romanae inveniuntur.