Ustawodawstwo Jana Pawła II - Sztafrowski, Edward (Prawo Kanoniczne, 1989)
Activitas legislativa Papae Nostri iam antea in campo legis particularis bene nota est. Ipse enim, uti pastor Ecclesiae Cracoviensis, synodum dioecesanam, et, uti Metropolita Cracoviensis, concilium provinciale, celebravit. Nunc, decenio Summi Pontificatus Eius celebrantes, omnes actus legislativos ab Ipso vel ab dicasteriis Curiae Romanae in memoniam revocare volumus, sed hic praeter Codicem Iuris Canonici. Isti actus multi et praeclari sunt. Hoc in articulo hoc modo positi sunt: I. De Populo Dei. 1. De christifidelibus. 2. De Ecclesiae constitutione hierarchica. 3. De institutis vitae consecratae. II. De Ecclesiae munere docendi. III. De Ecclesiae munere sanctificationis. IV. De processibus