Komentarz do projektu ogólnej procedury administracyjnej - Krukowski, Józef (Prawo Kanoniczne, 1979)
In hoc articulo analysis schem atis canonum de procedura adm inistrativ a ex 1972 anno invenitur. E tiam conclusiones per Episcopos a tque canonistas a 1972 anno ad hoc tem pus allatae hie respectae sunt. De his, de quibus supra, A uctor agit in hoc ordine: norm ae generates (I), norm ae de actibus adm inistrativis statuendis (II), norm ae de re c u rsibus proponendis contra actus adm inistratives (III). In hac ultim a p a rte trac tatu r: de norm is com m unibus in recursibus proponendis (1 ), de normis in recursibus hierarchicis proponendis (2 ), do normis tribunalibus administrativis constituendis (4), denique de norm is quae a ttingunt rationem in agendo apud tribunal adm inistrativum (5). In conclusione A uctor dixit, ipsum proiectum de procedura adm inistrativa accipiendum esse, quia potestatem plenioris tu telae iuridicae ch ristifidelibus suppeditare. A ttam en singuläres quaestiones perfectius as accuratius definiendae sunt. P raesertim ax p a rte Commissionis de Codice recognoscendo hae specialissimo modo tractan d ae sunt: u t participation fidelium in actibus adm inistrativis statuendis, saltem tem pore in quo praep aran tu r, affirm ata sit; u t possibilitas tuendi in secreto coram partibus colligendas in processo adm inistrative inform ationes atque docum enta exclusa sit; ut praescripta perfectiora statuenda rationem in agendo apud trib u n al adm inistrativum ad proceduraa ad m in istrativam inducta sint.