Reorganizacja studiów kościelnych - szczególnie wykładów prawa kanonicznego - w świetle "Sapientia christiana" - Pasternak, Ferdynand (Prawo Kanoniczne, 1980)
Q uaestio de qua in articulo agitur aliquam relationem necnon commentarium canonisticum Constitutioniis Joannis P au li II Sapientia Christiana, De studiorum Universitatibus et Facultatibus Ecclesiasticis die 15 Apriliis 1979 a. editae, atque adnexis O rdinationibus a S. C ongregation« pro In stitu tion e C atholica, proponit. Divisio m ateriae de qua in articulo sermo est — auctor in quattuor dividit partes: prim a nem pe de docum entis antecedentibus huius Constitutionis — sive ante siv e postconciliaribus — tractat; secunda vero de fundam entis doctrinalibus structuribusque renovationiis plenius referrt; teria de m odificationibus, quae iuris canonici disciplinae tradendae attingunt; quarta danique aliquas novas proposditiones, quae ex Constitutione — praesertim quoad ptogressum iuris canonici d iscip linae ém anant, dem onstrat. In conclusione articula auctor „Normae tran sitoriae” C onstitutionis b reviter .reffert.