Nowa kodyfikacja jako zjawisko kościelne : (dyskusja przed promulgacją nowego Kodeksu Prawa Kanonicznego) - Sobański, Remigiusz (Prawo Kanoniczne, 1983)
P raesentatur relałio habiita in colloquio de nova codificatione iuris Ecclesiae catholicae. Codificatio iu ris com m unis ut eventum m axim i m om enti in quavis societate aestim atur. N an aliter in Ecclesia. Hac de causa codifiicationi tali, laboribus praeparatoriis, schem atis (via officiali vel minus) not is viva attentdo ostenditur. In relatione problem ata controversa de m aiore valore ecclesiali referuntur, praesertim de convenientia canonum cum eccliesiologia conciliari. M entio fit etiam de anim adversionibus in perspectiva oecumenica et pastorali pronuntiatis, item que de dubiis system aticam novi codicis respicientibus. Codice novo canonistis m unus respooisabile irrogabitur ostendere et p raestare iure Ecclesiae — sicut omni navitate ecclesiali — m ysterium salutis nostrae explamari perficiaue.