Ojcowie w percepcji dzieci w wieku szkolnym w Republice Namibii. Doniesienie z badań - Kaniok , Przemysław E. (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2022)
Celem artykułu jest przedstawienie wyników badań nad udziałem namibijskich ojców w opiece i wychowaniu swoich dzieci w percepcji dzieci. Badania przeprowadzono wśród 504 namibijskich dzieci z wybranych szkół stolicy Namibii, Windhoek. Okazało się, że większość dzieci wysoko oceniła rolę swoich ojców jako wychowawców, którzy aktywnie pomagają im w osiągnięciu samodzielności.