„Mała sekretarka miłości” – orędzie Miłosierdzia Bożego przekazane słudze Bożej s. Benignie Konsolacie Ferrero (1885-1916) - Grzyb, Justyna Anna (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2022)
Rękopisy Sługi Bożej siostry Benigny Konsolaty Ferrero, dokładnie przestudiowane przez jej spowiednika, księdza Luigiego Boccardo, zostały wydrukowane wkrótce po jej śmierci. Choć nosiła już tytuł „Apostołki Miłosierdzia”, nikt wówczas nie mógł przypuszczać, że stanie się jedną z pierwszych prekursorek Bożego Miłosierdzia. Jednym z pierwszych, którzy odkryli postać s. Benigny Konsolaty był ks. Michał Sopoćko, spowiednik św. Siostry Faustyny ​​Kowalskiej. Znając już orędzie swojego penitenta, ujawnił podobieństwa między tymi dwoma orędziami. Przesłanie dyktowane Słudze Bożej ma na celu oddanie czci Najświętszemu Sercu Jezusa i objawienie Jego największego przymiotu, jakim jest Miłosierdzie Boże.